EMAKS OLEMINE KASVATAB END INIMESENA JA NAISENA KOHE KUIDAGI ERILISELT PALJU

Emadusest kui sellisest ma pikalt tegelikult ei olegi rääkinud. Eriti siin jutunurgas juba mainitud põhjustel, kuid siiski omi mõtteid sel teemal üldiselt olen jaganud. Ilma detailidesse või kasvatusmeetoditesse laskumata, sest need on meil kõigil juba mainituna väga erinevad. Erinevad, sest meie soovid, vaated, elud, tööd, tegemised on kõik ju omamoodi. Kuid mida ma võin kindlalt öelda isegi juba alles oma nö väikse staaži juures, siis emaks olemine kasvatab sind inimesena tõeliselt palju.


OLEN HAKANUD ISEEND KUIDAGI VEEL ROHKEM KUULAMA. ÕPPINUD END ROHKEM MÕISTMA, ANDMA ENDALE ROHKEM AEGA, ÕPPIMA ISEENDAGA TEGEMA RAHU. ÕPPINUD LASKMA MINGITEL ASJADEL MINNA NING ERITI VÄIKESTEL PISIASJADEL, MILLE ÜLE MUL POLE VÕIMU


Viimased pea 2 aastat on olnud ühed õpetlikumad üldse. Mida aeg edasi, mida elukogemusi edasi, seda enam saan aina rohkem endast ja elust paremini aru. Otsus kellegi eest hoolitseda, kedagi juhtida ja õpetada, kasvatada siin elus on väga suur ning vastutusrikas. Mis ma ise arvan on see, et tegelikult tulevad nemad hoopis meid siia õpetama. Me õpime selles protsessis koos, kasvame koos. Mured, mis tundusid vanasti kui maailmalõpp on täiesti tühised. Samas on nii palju uusi "maailmalõppe" ja muresid, millest enne polnud aimugi. Hästi palju on see aeg õpetanud juba praegu end veel rohkem kuulama. Mida ütleb päriselt sinu sisetunne ning kuidas sina pead õigeks. Andma endale rohkem aega ja rahu, et kõik ei peagi olema saavutatud hetkega. Kõik ei peagi olema elus momentaalselt paigas ning miski ei pea käima kindla plaani järgi. Endiselt ei pea sa alluma ühiskonna survele ning tegema asju mingi normi või ajakava järgi. Just nimelt - paneb iseend rohkem kuulama. Kuidas on sul ja su lähedastel hea.


On õpetanud seda, et vahel on okei lasta millelgi minna ning pannud mõtlema kui suur töö see kõik tegelikult on. Pannud mõtlema sellele, et pisikestest asjadest ning hetkedest siin elus tuleb tunda rohkem rõõmu ning kui kõik muu kukuks päeva pealt siin maailmas kokku - su töö, kodu või mis iganes materiaalne, siis su lapsed, pere, lähedased, sõbrad on need, kes sul on ning jäävad. Leida endas rohkem rahu lastagi minna sellel, et kõik ei ole ega peagi olema alati perfektne ning viimseni ideaalne. Vahel lihtsalt lasta sel minna ja õppida hindama neid hetki, mälestusi, mis on praeguses hetkes. Võtad endaga ju need kaasa. Mõtle sellele kui vaatad oma elule üldiselt või tänasele hetkele tagasi, siis mida sa siit mäletad? Mida sa tahad mäletada sellest perioodist oma elus?


On õpetanud, et täiesti tühjadel pisiasjadel on tihti peale palju parem lasta minna. Enne kui nad röövivad su rahu. Ma olen üpris emotsionaalne ning temperamentne inimene ning vanasti lasin tihti pisikestel asjadel oma rahu rikkuda ning eks lasen endiselt vahel. Hästi palju kannatlikkust, mida ma ei uskunud, et minus tegelikult peitub. Kõik oleme ikkagi inimesed ning kui mul on ka üks unetu öö, raske päev lapsega seljataga, mingid tahetud asjad tegemata ja keegi mulle ronib poes selga, et miks ma kiiremini ei liigu, teeb keset tänavat peapesu mu lapse nutu üle või keerab tänaval autoga ette, et ma tema arust kuskil koperdan, siis ma ikka lähen ka veidi närvi :D Kuid ma ei hoia sellest enam terve päev kinni. Ma ei lase sel röövida oma päeva ega hetke, sest aeg on nii väärtuslik ning need päevad lihtsalt lendavad. Need on kellegi teise emotsioonid, kellegi teise halb päev ning ma ei tohiks lasta nendel rikkuda minu enda päeva, vaid peaksin suutma lõhkuda selle ringi ning mitte andma seda kuskile edasi. Proovin alati iseend maa peale tuua, et ma ei jääks sellesse kinni. Kui see miski pole oluline mu elus 5 aasta pärast, siis miks peaks see hetkel isegi 5 minutit minu elust ning päevast röövima. Soovida nendele inimestele lihtsalt head ning sina mine oma päevaga edasi.


ENESEKINDLUS ISEENDAS INIMESENA NING EELKÕIGE NAISENA ON SAAVUTANUD JUBA PRAEGU MINGI TÄIESTI TEISE TASEME


Enesekindlus on kindlasti meie kõigi jaoks omamoodi tähendusega. Mida tähendab kellegi jaoks olla enesekindel ning kuidas see väljendub. Olen juba aastaid hästi palju proovinud pidevalt endale ning selle käigus nii naisena, treenerina sisendada ka seda enesekindlust ning heaolu tunnet teistele. See on pikk eluaegne protse