3 TERVET HARJUMUST, MILLEGA SAAD ALUSTADA NÜÜD JA KOHE


Ma ei teagi, miks alati arvatakse, et "tervislik" ja "terve" tähendab millestki muust loobumist? Samuti ei pane mina neid sõnu kokku, sest sõna "terve" võtab tervikut kokku. Tegelikult ei pea me millestki loobuma, vaid just häid asju igapäeva ellu juurde lisama.

Samuti ei tähenda "tervislik" kohe kõike ainult treeningu ja toitumisega seotud. Seal on ju nii palju muid asju veel juures. Sinu igapäev, sinu suhtumine. Palju rohkem kui pelgalt salat ja trenn, mis ei pruugi ka olla terve lähenemine. Olenevalt, mis on su suhtumine, kus on sinu tasakaal. Igatahes mõtlesin visata õhku enne uue aasta algust juba 3 tervet harjumust, millega saad algust teha.

1. VANAS KINNI OLEV MEELESTATUS NII TOITUMISE, TREENINGU, SUHETE, EDUKUSE SUHTES HOIAB SIND JA JÄÄBKI KINNI HOIDMA KUI SA ISE SEDA EI MUUDA

Mõtle kui väike asi on tegelikult pealt näha selline mõtlemine: võtta midagi ära või panna juurde? Üks on negatiivne ja teine on positiivne, eks? Ärme tekita iseendale rohkem negatiivset emotsiooni, sest meie aju on üks trikitaja. Me ei pea midagi elust ära võtma, me ei pea midagi muutma, et see oleks kui üks halb kogemus. Mõtle sellele, et sa ju tahad paremat tervist, tugevamat meelestatust, tugevat suhet, edukat karjääri ja õnnelikku elu? Mu arust see annab hoopis teise tunnetuse asjale juurde kui liikuda sellest nurgast, et kõik on katki ja halb.

Jah, ma ei ütlegi - elu ei ole lill. Alati ei peagi rääkima, et kõik on hästi. Küll aga lihtsalt ise tunnen, et mind on nii palju selline mõtteviis aidanud vähemalt pooleldigi ree peal hoida kui kõik läheb paigast. Aina halba kinni jäädes sa jääd nagu sinna rattasse kinni. Nii kaua kui sa ise ju midagi ei muuda, siis... miski ümberringi ei muutugi. Mõtle sellele!

2. LOO IGAS PÄEVAS ISEENDALE AEGA VÄHEMALT 30 MINUTIT - ÜKSKÕIK KUI KIIRE, SIIS SA LEIAD SELLE ENDALE

Meil kõigil on 24 tundi, mille jooksul jõuda kõike teha. Tõesti ma tean - mõnel on kiirem ja mõnel raskem, aga see on samuti nii suhteline. See, mis on sinu jaoks raske on sinu antud eluetapi suhtes sulle tõesti raske. Jällegi ei tähenda, et teisel inimesel ei oleks sama lugu. Usun, et ükskõik kui kiire päev, sa ei ole 24/7 110% rakkes ja toimetamises. Kuskilt tuleb see pool tundigi päeva peale kokku küll. Kas või lihtsalt enda unustamine sotsiaalmeediasse, teleka ette või kuskile mujale.

Foto: Eleriin Sild