ARSTIVISIIT EHK TÕOTAB VIST TULLA SUUR BEEBI?


Ongi käsil nüüd 33.nädal veeremist ja mõne päeva pärast juba sujuvalt 34.nädal. Tempo on ikka hull. Käisin täna ka enda tavapärasel ämmaemanda visiidil. Sai räägitud nii tavapärast juttu kui ka pisut heidetud valgust nüüd detsembrisse ja mõningatesse lahtistesse küsimustesse eriti beebi suuruse osas...

ÜLDPILDINA VÕTTES ON ENDISELT KÕIK HÄSTI EHK MINU SUHTES TAVAPÄRANE - VERERÕHK NAGU IKKA OLEMATULT MADAL, RAUD IME VÕRRA PAREM, BEEBI LIIGUTUSED HULLUMEELSED

Hetkel käin veel 4.nädala tagant, kuid järgmine kokkusaamine juba 3.nädala pärast ning siis ongi ainult 2 aega veel (kui sinna viimasesse üldse jõuab, see tähtaja päeval). Nagu alati uurib ta, kuidas mul on viimastel nädalatel läinud. Ega kui aus olla, siis ma enam väga ei jaksa ja taha, juba on tulnud peale selline korralik tüdimus.

Peamiselt võimendab seda lihtsalt harjumatult suur raskus puusadel ja vaagnal ning väga jõhkralt aktiivsed beebi liigutused. Nende liigutustega on oma teema ka veel, sest olen väga tugevate igapäevaste krampidega kimpus, aga seda pidigi kõvasti võimendama ka aktiivne kõhubeebi. Kõik proovid olid iseenesest ilusti ja korras, vererõhuga on juba nali ning ta alati küsib, et: "kohvi ei joonud hommikul veel jah?". Ütlesin täna, et ma käisin enne trennis ja tema selle peale, et "no see pole sul kuskile mõjunud, vererõhk sul ikka 85/50". Kuid minu puhul ta päris madal ongi pidevalt olnud.

KUNA DIABEETI MUL POLE, KÕIK PROOVID KORRAS, AGA TITA TUNDUB OLEVAT VIST KESKMISEST SUUREM, SIIS VAATAME SELLE PEAGI JUBA JÄRGI

Alati mõõdab ämmaemand ka emaka kaela põhja kõrgust. See on mul pidevalt olnud omajagu nädalaid ees. Lisaks kuna mul on väga tugevalt palju toonuseid, liigutused teravad, valulikud, siis ütles, et vaatame ja mõõdame selle nüüd jälle üle. Kui ikka paneb mitu nädalat rohkem, siis teeme enne järgmist visiiti ultraheli beebi suuruse vaatamiseks. No kõht ikka põrutas jälle mingi 3 nädalat ees. Kõhtu katsudes ütles ka, et kohe üldse nagu ei tundu tal seal ruumi olevat ja istus ta mul ka täna väga kõrgel. Annab tunda, sest ega seda õhku on täna kuidagi päris raske kätte saada.

Enne järgmist ämmaemanda visiiti lähen ja teen ühe lisa ultraheli, kus ta mind kirja pani. Seal siis vaadatakse üle, kuidas on looteveega, kuidas on liigutuste ja beebi suurusega. Siis on juba 37.nädala algus ehk paras aeg üle vaadata kui suur ta on. Ma kohe küsisin ja uurisin ka, et kuidas ja mis siis saab. Mis suurus on suur sel hetkel ja mis selle teadmisega siis peale hakatakse? Beebikaal võiks sihtida mingi siuke 3kg kanti sel hetkel. Kui see juba paistab kuskil 3.3kg, siis peab hakkama natuke mõtlema sünnituse ajastamise peale.