KUIDAS ON TREENINGUD VIIMASTE KUUDE JOOKSUL MUUTUNUD?


Hüppangi kohe ilma pikema jututa teemasse sisse. Ma ei saaks öelda, et nüüd jube drastiliselt oleksid mu treeningud viimaste kuude jooksul muutunud, kuid mida aeg edasi, seda enam ikka erineb pilt esialgsest. Alguses kerged hirmud, peata olek, seejärel ree peale saamine ja juba muutustega kaasas käimine.

ALGUSE OLI KÜLL NATUKE PEATA OLLA, ET HMMMM... MIS NÜÜD SIIS SAAB ÜLDSE? TEAN KÜLL, KUIDAS EDASI KÄITUDA, AGA IKKAGI KUIDAGI IMELIK TUNNE SEES, ET KUIDAS JA KAS EDASI TREENIDA?

Kuna ma sain rasedusest päris varakult teada (juba kohe 4.nädalal), siis oli ka kohe ju mõte, et kuidas ja mis edasi. Olen ju tegelikult õppinud küll ning tean, et tegelikult liikumine on just hea ning rasedust toetav tegevus. Küll aga tahtsin, et saaks enne arstil ikkagi käidud ja nö rohelise tule, et võin edasi treenida. Kuna teadsin, et pean olema igaksjuhuks mineviku põhjal pisut ettevaatlikum, kas kõik ikka on korras.

Tegelikult nädal 4-6/7 olid päris väsitavad juba niisamagi. Kõik muutused, mis kehas toimuvad võtavad ikka väga läbi ja tunned kohe sellist maailma suurimat väsimust. Tundsin seda mina ka ja ausalt ma väga isegi ei pannud rõhku sellele, et ise nüüd kindlalt 5x nädalas trenni teha. Personaaltreeninguid oli mul niikuinii päevast-päeva ja eriti just õhtuti. See tegi natuke asja keerulisemaks, sest õhtusel ajal oli täitsa läbi olla.

Arstil käidud 6.nädalal ja sain rohelise tule. Ütles mulle samuti, et julgelt jätka kõike, mida oled seni teinud just täpselt enesetunde piirides. Tegelikult on ju kõigega nii ja niisamuti ka treeninguga. Olenemata, kas oled rase, taastud millestki... mis iganes on sinu koht hetkel, sa ju lähtud iseendast. Sa ei tee ju kunagi midagi sellist, mis teeb sulle haiget või paha? Sama rasedusega - jätkasin enesetunde järgi ning end edasi harides, mida ehk vältida, mil viisil modifikatsioone teha, et kõik sujuks hästi.

UMBES 12.NÄDALANI PEAAEGU, ET MITTE MIDAGI EI MUUTNUD (okei v.a puusatõsted, lihtsalt see teadmine oli imelik) - PÄRAST SEDA TULID JUBA ESIMESED PISUT SUUREMAD MUUDATUSED SISSE NT KÕHULIHASTE NING RASKUSTE VÄHENDAMISE OSAS.

Seega jätkasin treenimist kuskil 12.nädalani nagu olin seda seni teinud. Küll aga jah viskasin peaaegu, et kohe enda treeningutest välja puusatõsted, mida tegin korraliku raskusega. Kuidagi lihtsalt hakkas koheselt vastu mõte panna omale puusade peale mingi 110kg... Seega see oli esimene asi, mis oli väljas ning asendus see tavaliste selili olevate puusatõstetega. Raskemaks tegin neid siis erinevate pulseerimiste ja ühe jala tõstetega. Rohkem rõhku üldse edaspidi hakkasin panema pigem kordustele kui raskustele. Raskusi vähemaks ja teatud harjutustel kordusi juurde ning mängida lihasvastupanu osas.