5VIISI, KUIDAS TUNDA END EDUKANA IGA PÄEV


Ma pean iga päev tundma, et olen midagi siiski korda saatnud. Olgu see mõni suurem või väiksem tegu, siis ikkagi annab see mulle juba tunne, et mu päev on olnud edukas. Seega mina olen olnud edukas.

Muidugi on edukusel igaühe jaoks oma mõõdupuu, kuid pidevalt "orav hammasrattas" oleva inimesena panen kirja paar viisi, kuidas mina suudan seda peaaegu igal päeval üleval hoida. Isegi kui sa ei saa oma listis kõike tehtud, siis võid siiski end tunda sel päeval õnnestununa.

1. PUHASTA OMA E-MAILE JA VASTA KIRJADELE. ÄRA LÜKKA NEID IKKA JA JÄLLE JÄRGMISE PÄEVA VARNA

Oleneb muidugi, mis tüüpi töö ja tegemistega sa oled, aga juba aastaid on e-mail üks peamisi suhtluskanaleid mu igapäeva tegemistes. Alates kooliaegadest kuni praeguseni välja. Kui sul on hommikusöök ja nauditud, siis võta endale tass kohvi kõrvale. Mul peab küll alati mingi kuum jook kõrval olema - kohe kordades asjalikum tunne, ma ei tea miks. Hakka järjest läbi vaatama, millele sa pead päriselt ka vastama ja tegelema. Nii hoiad ära asjade kuhjumise ja tulekahjude tekkimise oma igapäevas.

2. PANE KIRJA ENDA NÄDALA VÕI JÄRGMISE PÄEVA EESMÄRGID

Ma kirjutan peagi pisut pikemalt ka nädala planeerimisest, kuid siiski tasub igale päevale pisut otsa vaadata. Ma olen täiega vanakooli inimene sellessuhtes, et mu tegemised peavad olema pabermärkmikus pastakaga kirjutatud. See on mu püha graal ja kui mul seda ei ole, ma tunnen end pisut poolikuna. Mul on alati üles kirjutatud, mida ma sel päeval kindlalt tegema pean, kus olema. Isegi kui on nö rahulikuma iseloomuga päev ja ma kellaajaliselt kuskile kohtumisele jooksma ei pea, siis see distsiplineerib mind tegutsema. Hoiab end rohkem ree peal. Kui kogemata kaod youtube'i sügavustesse ära, siis vaatad oma märkmikku, mis sind piilub ja tuleb kohe meelde, et ... õhhh tegelt ei. Mul on praegu vaja teha teised kiiremad asjad ära. Need on tehtud, siis on aeg muuks!

3. VÕTA IGAL PÄEVAL AEGA ISEENDALE. OLGU SEE KAS VÕI 15 MIN, LEIAD ISEGI TUNNIKESE KUI OLED SEDA ENAM OMA EESMÄRGID EELNEVAS PUNKTIS KIRJA PANNUD

Ma alati rõhutan seda enda aja olulisust. Ükskõik kui kiire su päev ka ei ole, sa leiad mingi hetke endale. Nii paljud toovad vabandusi, et ma ei saa mul töö ja mul see ja see ja see. News flash - meil kõigil on päääääääääris kiire kogu aeg. Samas alati leiad aega õhtul Netflixist mingi seriaal passida? Alati leiad aega kuskile netiavarustesse kaduda või telefonis ringi sirvida? Kas või keset tööpäeva võta oma 15 min ja mine jaluta värske õhu käes. Võta hommikul oma pool tundi ja loe raamatut ning ole iseendaga. Võta oma tunnike ning tee trenni või liiguta end. See annab sulle nii hea värskema hingamise kohe juurde. Tead ju küll kui oled midagi iseenda jaoks tegelikult ära teinud, siis see tunne on päris hea. Üks linnuke edukal päeval juures!

4. MUUDA ENDA TO-DO LISTI JUURES PÜSIMINE HARJUMUSEKS

Kui sa paned endale need eesmärgid juba kirja, siis ära viska neid niisama lihtsalt nurka. Tegelikult on kogu aeg ümberringi ikka