JÕULUHULLUS - LIHTSALT ETTEKÄÄNE? KUIDAS TAGASI RAJALE SAADA?


Täitsa uskumatu, kuidas alati jõulud tulevad meeletu tuhina ja sagimisega. Reaalselt üks kiiremaid aegu ning paar päeva hiljem - poofff ja läbi! Sama ka sel aastal. Küll aga võtan mina aasta edasi seda kuidagi rahulikumalt ning mitte ülepaisutatult. Samas jällegi piisavalt mõistusega aega ja seltskonda nautides. Kuid kas jõuludega tasub päris mega kreisiks kätte minna? Eks ole igaühe valik. Päris tihti stressatakse sellistel perioodidel toitumise ja treeningutega. See pani mulle juba pähe mõtte teemat veidi lähemalt lahata.

SA VÄÄRID PUHKUST, HEAD SELTSKONDA, MÕNDA PIPARKOOKI JA GLÖGI. KOGU SU VAEV EI LENDA KORSTNAST VÄLJA MÕNE HEA JA PAREMA AMPSUGA.

Tegelikult kui nüüd aus olla, siis miks me räägime ainult jõuluhullusest? Tegemist on küll veidi erilisema ajaga aastas, kuid tegelikult elu vajab elamist igal hetkel. Me kõik väärime puhkust kui seda tunneme. Aega pere ja sõpradega. Vahel aega olla niisama ja teha mitte midagi isegi kui see on kõige raskem asi, mida teha (sest btw ma ei oska aega lihtsalt maha võtta). Vahel haarata mingi küpsis, tükk kooki - jah, tõesti. Ma alati ütlen, et olen alternatiivide armastaja ning seda ma olengi! Kuid ei ole kunagi eitanud, et vahel midagi head endale lubada on okei. Sama kaua kui sa endi kallal oled vaeva näinud, siis... usu mind ega sa ühe küpsise või koogitükiga vanaema juures seda kõike vastu taevast ei lase. Eriti kuna mina olen lähenemisega, et toitumisse ja enda tervisesse tuleb suhtuda... tervislikult. Nii naljakalt kui see lause ka ei kõla. Nt minu puhul ei ole tegemist fitness-sportlasega, kes tõepoolest jälgib väga rangelt enda toitumist ning igapäevast kaloraaži.

Foto: Aiki Võtti

Minu eesmärk on üleüldiselt olla jätkusuutlikult aktiivne ning tervislik. See tähendab ka vaimse tervise hoidmist ning mitte ajamast end viimse piirini. Üks trenn vahele jätta ei tee sulle midagi kui enamus nädalast oled aktiivne. Jõulude puhul on siblimist omajagu. Võta kelk näppu ja pane ajama! Mine hinga värsket õhku. Üks koogitükk sinu muidu terviklikus nädalas? No kui sa enamus ehk 80-90% enda toitumisest hoiad puhta ning korralikuna. Mõtle päevas 3 suuremat söögikorda - see teeb nädala peale 21!!! Ja sellest üks-kaks korda lubad endale mõistlikus koguses midagi head ning mitte midagi halba Sinuga ei juhtu.

TEISEST KÜLJEST PEAKS ÜTLEMA - KAS TASUB JÕULE VÕTTA ETTEKÄÄNDENA HULLUKS MINNA?

Tõepoolest on selline aeg, kus tahad aja maha võtta, süüa praadi ja piparkooki. Seejuures saab seda ju täitsa mõistlikult tegelikult teha? Kas me peame võtma seda ettekäändena süüa 24/7 kõike, mis ette juhtub? Mina isklikult nii ei ütleks. Mõnus on kõike nautida, kuid mõistlikkuse piirides. Natuke, rahulikult ja tasapisi. Võtsin kohe endale eesmärgiks neid