Hiljutised postitused

Arhiiv

ÄRA TEGIN! + EDASISED PLAANID


Suvelõpp osutus ootatumast kiiremaks perioodiks. Nagu mõni teab, siis võtsin ette teekonna treeneripaberite omandamise suunas koos IPT Eestiga. Loomulikult mitte lihtsalt paberite, vaid astumaks lõpuks üks suur julge samm unistuste ja edasi liikumise suunas.

IPT EHK INTENSIVE PERSONAL TRAINER KURSUS. MIKS?

Tegelikult olen seda mõtet mõlgutanud kuskil oma 3 aastat juba. Alati on olnud hunnik vabandusi, miks ei jõua või ei ole saanud seda teha. Tegelikult ka omajagu reaalsemaid probleeme. Nt kursute kättesaadavus. Lihtsalt ei saa garanteerida, et sul üks kord aastas on nüüd just see sobiv aeg. Ükskõik palju ka ei planeeri, vahel tuleb elu ette. Mis mulle IPT Eesti selle kursuse juures meeldis oligi kättesaadavus. Nimelt tegemist oli tõepoolest väga intensiivse kursusega. Meeletu maht materjali pandi 3 intensiivsesse nädalasse, kuid mõnele meeldib selline viis rohkem. Õhtuti toimusid meil reaalajas veebiplatvormil online-loengud. Loengupidaja ning meie vahel toimus pidev vahetu suhtlus, küsimuste küsimine ja lahenduste leidmine. Teemad olid loomulikult anatoomiast, biomehaanikast, biokeemia ning baasharjutusteni välja. Ennast tundsin õnneks üpris mugavalt, kuna omajagu teadmisi kattus geenitehnoloogia õpingutest saadud materjaliga. Mis kõige parem? Alati oli võimalus loenguid tagantjärgi vaadata ning see enda jaoks teha just täpselt sobivaks.

KAS SELLINE MAHT LIIGA INTENSIIVNE JA LÜHIKE EI OLE?

Tõepoolest. Nagu mainisn, siis kursus oli päris intensiivne ning meie grupp oli esimene IPT Eesti poolne. Rootsis on antud kontseptsioon toiminud juba 10 aastat ning on olnud väga edukas. Rahvusvaheliselt tunnustatud litsentsi tõttu on IPT juba skandinaavia suurim personaaltreenerite koolitusi pakkuv programm. Hetkel tegelevad nad aktiivselt Euroopasse laienemisega. Paratamatult liigub aeg edasi ning asjad muutuvad mobiilsemaks. Lihtsamini kättesaadvamaks ning pandlikumaks. Mõnele see sobi, teistele on ideaalne. Liikudes edasi, siis kindlasti paneb teid mõtlema, kas antud periood liiga lühike ei ole? Nagu mainisin, siis õpingud toimusid igapäevaselt. Kui üldiselt toimuvad treenerite kursused teatud nädalavahetustel, tegime meie seda järjest igal õhtul. Kokkuvõttes mahupoolest teeb ikka hea portsu küll. Andsime ka omapoolse tagasiside IPT tegijatele, et ajalist mahtu tuleks pisut suurendada. Veidi nõuandeid, et hea mõte ja kontseptsioon veelgi paremaks aidata. Olgem ausad, siis oli igapäevane info tulv korralik. Eriti neile, kel pole teaduslikku või meditsiinilist tausta. Loomulikult toimus meil ka praktiline osa. Usun, et peagi tuleb veel lisapraktikat kursusejärgselt IPT poolt. Kursuse mõte on olla toetavad ning üks tugev kommuun mitte ainult õppe ajal, vaid samuti selle järgselt. Kursus läbi, mis edasi? Oled nüüd kõiketeadja treener ning annab minna? Loomulikult mitte, kuid iga asjaga on nii, et kõige rohkem õpid tehes ja läbi praktika. Muidugi on selleks vaja eelnevaid korralikke teadmisi ning teadjate poolset hinnagut. Siiski eluaeg sa ainult õpikutest midagi õppima ei jää. Ühel hetkel on vaja ka tegutseda, sest päriselt ja ise tehes toimuvad asjad teisiti. Ehk siis kuhu ma tahan jõuda - see kursus annab vajalikud algteadmised, selle lükke ning tõuke edasise suunas. Ükskõik, mis sind ka elus ei paeluks, sa ei piirdu ju ainult ühe raamatu või kursusega? Sama on lood ka treeneriks liikumise suunas.

KUIDAS MUL SIIS LÄKS NING... MIS EDASI SAAB?

Võin enda üle uhke olla ning öelda, et olin üks esimesi IPT Eesti kursuse edukalt läbinute seast! IPT diplom on akrediteeritud EuropeActive'i (varasemalt EHFA) poolt ning kannab EQF Level 4 tunnustust. Kõik personaaltreenerid lisatakse ka EREPS registrisse, mis on rahvusvaheline personaaltreenerite andmebaas Euroopas. Kusjuures veel eksami päeval mõtlesin, et ma tegelikult kohale ei lähe. Tundsin, et olen pisut võhmal ja ei too väga head tulemust. Mu eesmärk ei olnudki kindlalt esimene kord tulla positiivse tulemusega välja. Miks? Nagu ma ütlesin, siis niikuinii on see vähemalt minu jaoks üks elukestev õpe. Neid samme tuleb veel palju. Kuid ma olen meeletult õnnelik, et suutsin hakkama saada kõige muu kõrval, mis mul käsil on. Ehk tundub nagu mul ei oleks palju tegemist... võib-olla vastupidi. Ennast ju kõrvalt ei näe, kuid samuti töötan hommikust õhtuni mitmel rindel oma parima elu suunas. Täielik tõestus endale ja meeldetuletus teistele - kui tahta, siis saab ja jõuab kõike. Päriselt ka! Te ei kujuta ette palju vajalikku motivatsiooni ja lüket see mulle andis. Tõesti see oli antud hetkel miski oluline mu elus. Usun, et ühel hetkel te mõistate ka miks. Rääkides mu edasistest plaanidest, siis ohboyyyyy!!! Siinkohal samuti mul on tõsiselt palju ägedaid ideid ja tegemisi plaanis. Mul on literally järgneva 12 kuu plaan paigas ja ma juba ei jõua ära oodata, et seda kõike TEIEGA jagada. Vaikselt peagi hakkan seda tegema ning mingeid vihjeid maha jätma. Jah, te olete nende plaanide sees ! :)

Ehk siis lihtsalt võtke seda kui elavat näidet ning püüelge iga päev kas või mikrosammude haaval oma eesmärkide suunas. Jagage oma rõõmu ka teistega ning kartke vähem ja tegutsege pisut rohkem. Vahel on vaja astuda oma mugavustsoonist välja. Pisut nagu mul oli selle kursusega. Miski, mida olin kaua oodanud. Miski, mis sai väga kiirelt ja peaaegu, et koha peal otsusena vastu võetud. Tulemus? Ei kahetse hetkegi, sest see on ju kõik alles algus. :)

Päikest,

Kirsti