ÄRA TEGIN! + EDASISED PLAANID


Suvelõpp osutus ootatumast kiiremaks perioodiks. Nagu mõni teab, siis võtsin ette teekonna treeneripaberite omandamise suunas koos IPT Eestiga. Loomulikult mitte lihtsalt paberite, vaid astumaks lõpuks üks suur julge samm unistuste ja edasi liikumise suunas.

IPT EHK INTENSIVE PERSONAL TRAINER KURSUS. MIKS?

Tegelikult olen seda mõtet mõlgutanud kuskil oma 3 aastat juba. Alati on olnud hunnik vabandusi, miks ei jõua või ei ole saanud seda teha. Tegelikult ka omajagu reaalsemaid probleeme. Nt kursute kättesaadavus. Lihtsalt ei saa garanteerida, et sul üks kord aastas on nüüd just see sobiv aeg. Ükskõik palju ka ei planeeri, vahel tuleb elu ette. Mis mulle IPT Eesti selle kursuse juures meeldis oligi kättesaadavus. Nimelt tegemist oli tõepoolest väga intensiivse kursusega. Meeletu maht materjali pandi 3 intensiivsesse nädalasse, kuid mõnele meeldib selline viis rohkem. Õhtuti toimusid meil reaalajas veebiplatvormil online-loengud. Loengupidaja ning meie vahel toimus pidev vahetu suhtlus, küsimuste küsimine ja lahenduste leidmine. Teemad olid loomulikult anatoomiast, biomehaanikast, biokeemia ning baasharjutusteni välja. Ennast tundsin õnneks üpris mugavalt, kuna omajagu teadmisi kattus geenitehnoloogia õpingutest saadud materjaliga. Mis kõige parem? Alati oli võimalus loenguid tagantjärgi vaadata ning see enda jaoks teha just täpselt sobivaks.

KAS SELLINE MAHT LIIGA INTENSIIVNE JA LÜHIKE EI OLE?

Tõepoolest. Nagu mainisn, siis kursus oli päris intensiivne ning meie grupp oli esimene IPT Eesti poolne. Rootsis on antud kontseptsioon toiminud juba 10 aastat ning on olnud väga edukas. Rahvusvaheliselt tunnustatud litsentsi tõttu on IPT juba skandinaavia suurim personaaltreenerite koolitusi pakkuv programm. Hetkel tegelevad nad aktiivselt Euroopasse laienemisega. Paratamatult liigub aeg edasi ning asjad muutuvad mobiilsemaks. Lihtsamini kättesaadvamaks ning pandlikumaks. Mõnele see sobi, teistele on ideaalne. Liikudes edasi, siis kindlasti paneb teid mõtlema, kas antud periood liiga lühike ei ole? Nagu mainisin, siis õpingud toimusid igapäevaselt. Kui üldiselt toimuvad treenerite kursused teatud nädalavahetustel, tegime meie seda järjest igal õhtul. Kokkuvõttes mahupoolest teeb ikka hea portsu küll. Andsime ka omapoolse tagasiside IPT tegijatele, et ajalist mahtu tuleks pisut suurendada. Veidi nõuandeid, et hea mõte ja kontseptsioon veelgi paremaks aidata. Olgem ausad, siis oli igapäevane info tulv korralik. Eriti neile, kel pole teaduslikku või meditsiinilist tausta. Loomulikult toimus meil ka praktiline osa. Usun, et peagi tuleb veel lisapraktikat kursusejärgselt IPT poolt. Kursuse mõte on olla toetavad ning üks tugev kommuun mitte ainult õppe ajal, vaid samuti selle järgselt. Kursus läbi, mis edasi? Oled nüüd kõiketeadja treener ning annab minna? Loomulikult mitte, kuid iga asjaga on nii, et kõige rohkem õpid tehes ja läbi praktika. Muidugi on selleks vaja eelnevaid korralikke teadmisi ning teadjate poolset hinnagut. Siiski eluaeg sa ainult õpikutest midagi õppima ei jää. Ühel hetkel on vaja ka tegutseda, sest päriselt ja ise tehes toimuvad asjad teisiti. Ehk siis kuhu ma tahan jõuda - see kursus annab vajalikud algteadmised, selle lükke ning tõuke edasise suunas. Ükskõik, mis sind ka elus ei paeluks, sa ei piirdu ju ainult ühe raamatu või kursusega? Sama on lood ka treeneriks liikumise suunas.

KUIDAS MUL SIIS LÄKS NING... MIS EDASI SAAB?