VIHMANE SÜGIS, NOHU-HOOAEG EHK KUIDAS HOIDA END VÕIMALIKULT TERVENA


See aeg on siin... Tegelikult ma olen täielik suvelaps, aga samas. Midagi mõnusat on selles vihmases sügises ka. Eriti siis kui kodust ei pea välja minema. Mitte, et ma seda suudaks väga tihti teha haha! Siiski sellega kaasneb omajagu teada tuntud nohu-külmetust. New year same shit tegelikult lihtsalt (mina praegu oma kuuma teed lürpides). Mida võiks teha sellest kõigest hoidumiseks? Usun, et te kõik teate kui oluline on vastavalt ilmale riietuda, kuid siiski. Lisaks sellele mõtlesin kirja panna järgmised top 5, mis sellisel hooajal suuresti abiks tuleb! Vähemalt mulle ja ehk ka sulle :)

1. FIRST THINGS FIRST - PESE OMA KÄSI!

Suht plain and simple eksole? Aga no kas sa alati pesed käsi kui sa kuskilt väljast tuled? Eriti kui sa oled nt suur ühistranspordiga liikleja. Mõtle palju inimesi päevas seda vahendit kasutab? Eks ikka vahel tuleb väike nuusatus siin-seal, pisike aevastus ka. Kuid kuskile pinnale see jõuab kindlasti. Sina saad palju ära teha kui pesed esimesel võimalusel oma käed puhtaks. See ei tähenda lihtsalt sooja vee alt korra läbi käimist. Ei! Korralikult seebi/desinfitseerimisvahuga, mis sul parasjagu vannitoas kasutada on. Kui sa seda kohe nt teha ei saa - proovi mitte tuua oma käsi kuskile näo lähedale. Rääkimata nende kätega söömisest. Tegelikult tuleks üldse vältida igasugust actionit oma kätega näo, silmade ja suu läheduses.

2. PUHKA PIISAVALT NING ÄRA LASE STRESSIL JA MUSERDAVAL PIMEDUSEL VÕIMUST VÕTTA

Okei, ma küll ei ole võib-olla kõige õigem seda ütlema, aga on ka asi, mida mina pean veel korralikult õppima! Tasapisi tuleb juba välja ka. Tegelikult on see igal hooajal oluline punkt. Lihtsalt pimedal ja külmal ajal on stress ja must masendus kergem peale tulema. Seepärast tuleb osata puhata. Võtta aeg maha, piisavalt magada. Hoiduda läbipõlemisest enne kui see juhtub. Kui su stressitase on laes, on ka sinu immuunsüsteem nõrk. Seda kergem on endale ka kõige pisemat nohu-köha külge korjata. Ära karda võtta omale päev siin-seal puhkamiseks. Eriti kui tunned juba midagi külge hakkamas. Maailm ei kuku kokku kui võtad hetke iseendale.

3. OLE SOTSIAALNE. SUHTLE OMA PERE JA SÕPRADEGA NING ÄRA MUUTU BLEEDI-WRAPIKS, KES PÄEVAST PÄEVA AINULT NETFLIXI BINGE WATCHIB

See on nii lihtne sellise ilmaga tulema! Ei viitsita ja taheta enam midagi ette võtta. Minnakse koju ja kell 18 juba vaadatakse, et nii pime ja kõle. Suvel alles sellisel kellaajal õige elu hakkab pihta! Ollakse mega sotsiaalsed, käiakse väljas, nauditakse seltskonda. Sügisel ja talve lähenedes jooksevad kõik kuskile enda bleedi hunnikute alla. Kuid tihti just sõprade ja lähedastega koos olles oleme me enda õnnelikum ja rõõmsam versioon. Kõik need head emotsioonid aitavad kogu stressi kimbutusega võidelda. Sul ei teki võimalustki kuskile musta masendusse langeda. Palju saab alguse just sisemiselt poolelt ning meie emotsioonidest. Enesetundest üldiselt. Keep that in mind!

4. VITAMIINID JA SUPERTOIDUD - EAT THOSE CITRUSES AND ADD THOSE SUPERFOODS!

Paratamatult on sügisperioodil ja talve lähenedes raske oma vitamiine kätte saada. Päike on pilve taga ning puu-ja juurviljad veidi raskemalt kättesaadavamad. Küll mitte täiesti! Jah, poes on veidi nigelam valik. Samuti suhteliselt kopsaka kilohinnaga, ku