Hiljutised postitused

Arhiiv

KAS JA MIKS ME OLEME LOODUD LIIKUMA?


Viimased nädalad on olnud tõeliselt hektilised ja kiired. Sügis on päris tempokalt peale tulnud ning olen proovinud võtta sel nädalal veidi rahulikumalt. Laadida akusid, et siis jälle edasi liikuda. Tegelikult proovin kõike võtta tasakaalukalt ja mõistusega, kuid vahel tuleb paratamatult ka neid kiiremaid hetki... Igatahes olen viimasel ajal taaskord nii palju jälle oma teadmisi värskendanud ja uuendanud. Mõnes asjas saan aina enam kinnitust ja meeldetuletust.

KÕIK ALUSTAVAD KUNAGI KUSKILT NING ON ROOKIED. MA POLE ERAND. SA POLE ERAND! PEALE HAKKAMINE ON POOL VÕITU... ISEGI ROHKEM

Mida aeg edasi, seda rohkem ma tegelikult saan aru kui palju meil alles õppida on. Meie endi kohta, tervise, liikumise, mõtteviisi... you name it. Siiski selleks, et edasi liikuda on vaja esiteks alustada. Mida ma kuulen päris tihti on hirm. Kartus, et ei osata kuskilt otsast enda eest hoolitsemist kätte võtta. Puudub teadmine jõusaalis hakkama saada. Kuidas kodus end vormis hoida? See toob kaasa kõik muu nt "Mul ei ole sportlikku tausta", "ma ei oska", "ma ei saa kunagi olema nagu keegi (insert name)". Honey, seda ei olegi sul vaja. Vaja on tahet, motivatsiooni, eesmärki ja soovi. Kättevõtmist ja peale hakkamist! Kusjuures see viib sind isegi mõneti ette inimestest, kel pruugivad olla eelnevad teadmised, kuid kõik muu on vajaka.

MEIL KÕIGIL ON KEHA, MIS ON LOODUD LIIKUMA

Võib-olla mõned võtavad mu soovitusi ja arvamuste avaldusi kogu sellel teemal nagu hullu propagandana. #Fitlife ning ainult treeningsaalis olemist. Tegelikult ei. Lihtsalt ma usun, et me kõik oleme loodud liikuma. See ei tähendagi enda igapäevast tühjaks higistamist kuskil jõuksis. Küll aga kui see sulle meeldib ja on midagi sulle. Pane täiega edasi! Mõtlen siiski üleüldiselt liikumist.

The body will become better at whatever you do, or don’t do. You don’t move? The body will make you better at NOT moving. If you move, your body will allow more movement.

— Ido Portal

Kas sa tunned end hästi terve päev diivanil lösutades, mitte midagi tehes? Loomulikult peale mingit väsitavat ettevõtmist sa seda tunned. Mõtlen just igapäevaselt võttes. Äkki tunned end paremini kas või selle paari peatuse bussiga sõitmise asemel hoopis jalutades? Eks me kõik teame sisimas, kuidas tegelikult on. Vabandused tulevad tihti kuskilt veidi sügavamalt. Mingid põhjused, mille matad vabanduste kuhja alla. Vabandused ja harjumused on üks ohtlik combo.

MIS KASU PIISAV FÜÜSILINE TEGEVUS MEILE TOOB?

Ehk siis minu eesmärk on julgustada olema üleüldiselt liikuv inimene. Õhtune jalutuskäik, lifti asemel trepid, poodi minnes.. ehk jätad selle lühikese maa auto hoopis maja ette. Me kõik tahame elada täisväärtuslikku ja pikka tervet elu. Vahel ka kõige elementaarsemate teadmiste meeldetuletamine on meile vajalik. Veidi mõtlemisainet ja mõni lihtne näide, kuidas meie keha piisavast füüsilisest liikumisest kasu saab:

  • Emotsionaalne rahu ning stressimaandus

  • Parem veresuhkru regulatsioon

  • Madalam vererõhk ning südametöö tugevdamine

  • Tugevam immuunsüsteem

  • Luude ja lihaste tugevana hoidmine

  • Parem unekvaliteet

Võib lausa öelda, et see on alles jäämäe tipp ja põhjused ei lõppe siin. Igatahes brake it down to pieces. Ükskõik, mis jääb liiga kauaks seisma. Ei kasuta enda täispotentsiaali - see lihtsalt läheb "rooste". Mina julgustan Sind, kes sa seda loed, veidi rohkem enda liikumisharjumuste üle mõtlema. Mõtle, mis kasu üleüldiselt sinu elukvaliteet sellest saab? Proovin seda nii endale kui oma lähedastele igapäevaselt meeldetuletada.

Samamoodi ka teile armsad, kes minu mõtetega kaasas käivad!

Päikest,

Kirsti