Hiljutised postitused

Arhiiv

Ole esimesena kursis põnevate teemade, treeningpakkumiste
ning uudistega!

Tahad teha oma kehale head? Unusta limpsid ära...


Asun kohe asja kallale - päris paljud meist joovad igasuguseid suhkruid täis limpse ja jooke. Eks muidugi mõni vähem ja harvem, kuid teised jällegi liiga tihti. Nad on pidevalt meie ümber ja olemas, kuid alati me ei pane neid tähele. Just endale teadvustamise mõttes. Me räägime pidevalt ebatervest toidust, kuid joogid on tihti vähemalt minu arvates veelgi salakavalamad.

Ma näen, et paljud salamisi "vaevlevad" magusate jookide tarbimise harjumuse käes. Minul õnneks ei ole kunagi väga nende järgi isutanud, kuid siiski. Ma usun, et mul on mingeid nippe, kuidas oma magusahammast jookide näol taltsutada. Ja mis parim? Teha seda tervislikumal viisil kui poe limonaad. Seega pisut minu arvamusest nende suhtes ning kuidas mina seda ära händlin.

LIMONAADID SISALDAVAD SUUREL HULGAL MEIE KEHALE TÄIESTI MÕTTETUID, EBAVAJALIKKE JA EBATERVISLIKKE SUHKRUID NING MUID AINEID

See on puhtalt minu arvamus, kuid tõepoolest nad ei anna sulle suurt midagi. Ma olen täielik tasakaalu pooldaja ning kord poole aasta jooksul tuleb ka endal ka see: "tahaks ühte külma Coca lonksu". And that's totally fine. Kõik mingis mõistlikus tasakaalus on täiest norm. Kuid üldiselt, siis iga päev nende tarbimine sulle head ei tee. Suur osa, millest tüüpilised limonaadid koosnevad on suhkrud. Kõige mõttetum viis endale ebavajalikke aineid ja üleliigseid kaloreid sisse ajada on joogi teel. What a waste ausalt! Selle asemel mõtle palju sa midagi head võiksid süüa. Ma olen võib-olla ka ise lihtsalt liiiga hull foodie, aga enda jaoks ära põhjendades on kõik veidi lihtsam. Mis selline kogus töödeldud suhkrut ja tühje kaloreid sinuga teeb? Kohe kindlasti viib mitmete tervise probleemideni. Taaskord kõik on individuaalne ja kellel suuremate, kellel väiksemateni. Üldpildis see mõjub su kehakaalule ning loob suure soodumuse diabeedile. Kuna sa tarbid korraga tohutu koguse suhkrut, peab kõhunääre suutma eritada suurtes kogustes insuliini, et seda läbi töödelda. See tekitab tohutut stressi ning koormust su kõhunäärmele. Samuti pika peale ei suuda insuliin olla enam nii efektiivne oma töös. Rääkimata veel selle mõjust su hammastele, maksale (ega ainult alkohol ei tee sellele halba. Tegemist on siiski organismi tähtsa filtriga), vererõhule, luudele, rakkudele, immuunsüsteemile ning keskendumisvõimele.

NII PALJU PAREMAID ALTERNATIIVE ON TEGELIKULT OLEMAS... MIKS TAHTA ENDA KEHALE TEHA PIGEM KAHJU KUI HEAD ?

Muidugi kõik ei ole nii drastiline, et jood pudeli limpsi ja kõik maailma hädad on sul küljes. Vot see ongi koht, kust tuleb sisse see vahe! Valikute vahe, mida sina enda keha jaoks tahad ära teha. Ma isiklikult tunnen ennast kuidagi vastikult ja ausalt ebameeldivalt kui olen midagi sellist joonud. Lihtsalt ei ole hea olla. Kui ma võrdlen seda mingi looduslikuma variandiga on pilt teine. Suhkrul ja suhkrul on vahe. Võrdle nt puuviljadest tehtud mahlaga. Ka seal on suhkur, kuid looduslik. Kusjuures see ei tähenda, et nad kuidagi moodi on kehvemad või ei anna sellist efekti. Tõesti sa võid leida enda jaoks isegi palju maitsvamaid ja meeldivamaid alternatiive.

Kindlasti on neid kõvasti rohkem, kuid minu isiklikud alternatiivid tehislikult magustatud karastusjookidele:

  • Vesi - sidruniga, kurgiga, marjadega. Mis iganes sinu maitsele sobib ja teeb vee joomise atraktiivsemaks. Lisaks magusamaks ja maitsekaks. Just selliseks, et sa TAHAD seda juua.

  • Looduslikud teed - leia oma maitse taaskord ja kasuta seda ära, et sulle see maitseb. Minu lemmik on piparmündi jameliss.

  • Naturaalsed mahlad - porgandi, õuna, apelsini. What rocks your boat.

  • Naturaalsed karastusjoogid - hiljuti tegin tutvust nt ÖselBirchi kasemahlal põhineva joogiga, mis oli päris mõnus. Rohkem ei ole ma väga veel teisi taolisi katsetanud, kuid see oli päris mõnus ja lähendale alternatiiv.

  • Kookosvesi - ma pean selle eraldi välja tooma, sest see on tõesti mu lemmik asendus! Ta on niiiii magus, kuid mõnusalt hea alternatiiv. Sa saad nii magusaisu taltsutatud kui oma keha hüdreeritud ( Just saying, et keegi ei ole palunud mul seda kirjutada, aga forreaaaaaal Coco Active'i kookosvesi on täielik heureka mu jaoks).

TEADVUSTAME PISUT ROHKEM, KUIDAS JA MILLEGA ME ENDA ORGANISMI SEESTPOOLT "ÕLITAME"

Ma ise proovin alati mõelda, mida see "miski" mu organismile tegelikult pikas perpektiivis teha võib. Panna veidi rohkem rõhku ja tähelepanu. Iseennast pisut korrale kutsuda. Kusjuures üksi on seda mega lihtne teha. Raskeks lähebki just seltskonnas olles ja see on täielik struggle. Ma ise pusin kõige rohkem nädalavahetustega, kus mu teine pool saab kaitseväest koju ning tahaks ikka üht ja teist patusemat süüa/juua. Igatahes sina ja mina peame jääma kindlaks sellele, mis me tegelikult tahame. Kui sul on kõik fine, siis nii ongi! Siiski ma täiega proovin rõhutada pisut endale selle kõige teadvustamist. Mõtle visuaalselt, mis see su kehale teeb. Mõtle taaskord näiteks enda eesmärkidele. Kuhu sa jõuda tahad? Mis elustiili oma tervise suhtes tahad säilitada?

Anna võimalus vahel mingitele alternatiividele. Ega see sul ju tükki küljest ei võta ning võita on sul palju rohkem. Ole avatud :)

Päikest,

Kirsti


 

Eesti, Estonia​

©DESIGN BY KIRSTIVAIKLA CREATED WITH WIX.COM