Hommikusöök-sõber või vaenlane?


Olgem ausad me kõik teame, et hommikuti on uni ikka kõige magusam. Oled sa hommikuinimene või mitte, siis lisa minutit snoozeda meeldib meile kõigile. Seega tihti jääb hommikul siit-sealt mõni minut puudu, mida tihti kompenseerime hommikusöögi arvelt. Kas sina oled üks nendest, kes peale ärkamist esimese paari tunniga proovib end alles söögilainele viia? Ehk hoopis on su breakkie table lookas nagu pidulaud? Miks üldse on hommikusöök oluline... tundub nagu kõik räägivad sellest, eks? Seega mõtlesin samuti sel teemal pisut peatuda. Miks on minu arust hommikusöök üli oluline ning mida mulle hommikuti meeldib süüa? Here we go...

Häälestus kogu päevaks

Nagu te juba teate, meeldib mulle hommikud endale võtta. Mis parim viis saaks selleks veel olla kui hommikusöögi aeg? Öösel on meie keha ära kasutanud olemasolevad energiavarud ning on aeg akud täis laadida. Kasulikku kütust nii keha jaoks kui mõnusaks energiaks terve päeva ja enda vaimu heaks. Kui mu hommik on hea, siis on seda terve päev. Kõht täis ning energiast tulvil on igal ühel mõnus päevale vastu minna. Kellelegi ei meeldi hangry versioon meist... Mina võtan need minutid ja naudin oma sööki, kuulan midagi mõnusat või loen pisut raamatut. Nii idekas on hommikut alustada pigem rahulikult ja selleks aega võtta. Mulle absoluutselt ei meeldi ringi joosta ja tormata. Kui mu hommik on a bit of a mess, siis terve päev läheb suhteliselt sarnaselt.

Tervislikkuse alus

Mina olen veendunud, et hommikusöögid on tervislikkuse suureks alustalaks. Mõtle kui sa jätad hommikusöögi vahele. Kui palju jääb sinu eelmise ja järgmise toidukorra vahele aega? Palju ja liigagi palju. Okei, võib-olla tõesti pead hommikul vara kuskile jooksma ja ei jõua esimese asjana. Tuleb endalgi vahel hommikuid, kus lähen teen hoopis ühe trenni ning siis tuleb hommikusöök. Siiski ei tähenda, et see peaks vahele jääma. Ma söön oma hommikusöögi esimesel võimalusel, mis mul tekib. Peaksid ka sina, sest enda keha ei tohiks me kindlasti näljas hoida. See on üks jube halb harjumus, millega tegelikult võime endale palju kahju teha. Proovi natukenegi hommikuti süüa. Kui sa pole harjunud, siis võtab see veidi aega, aga tasapisi muutub kergemaks. Seega kindlasti esimesel võimalusel võta see harjumus luubi alla!

Jätkusuutlik elustiil ja mindset

Mida hommikuti süüa?

Hommikusöögiks võib julgelt tarbida süsivesikute rikast toitu. Terve pikk päev on ees, energiat on vaja ning see saab niikuinii kulutatud! Ideaalne oleks tarbida aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, valke ja kiudaineid. Ise vähemalt tarbin. Kõht püsib kauem täis ning juba hommikused "võimalikud" isud kontrolli all. Mõtle, kuidas see üldpildis