Minu tervete ja pikkade juuste saladus


Ilusad juuksed on iga naise krooniks ja unistuseks. Jälle läheb keegi oma imeilusate Rapuntsli juustega mööda või näed kuskil ajakirjas mingit pilti ning mõtled: "Tahaks ju ka". Mõnel on kiharatega pisut rohkem vedanud, teistel läheb jällegi sinna rohkem vaeva. Mina olen suhteliselt lucky ja olen alati õnnistatud pikkade paksude juustega. Siiski mingid nipid-trikid mul on, kuidas ma neid veel ekstra hoian. Mida ja miks ma kasutan - let's jump into it!

Kuidas ma isiklikult enda juukseid kõige rohkem üldse rikun?

Suutsin enda juukseid hoida rikkumata kuni 12.klassi alguseni. Selle hetkeni olin täiesti tavaline kartulikoorekarva kiharatega neiu. Tundsin, et nii - aeg on muutusteks ning värvisin end täiesti tumedaks. Sealt alates olen enda juukseid pidevalt värvinud. Küll ise ja juuksuri juures. Lisaks avastasin enda jaoks sirgendamise "võlu". Mina ei tea, kust mul mingid Hispaania sugemed pärinevad, aga mul on ikka päris tugev loomulik lokk. Tüüpiline nagu ikka, proovisin mina seda elu eest sirgeks saada. Kuidagi kergemini taltsutatavam ja mugavam. Hetkel annan endast parima ja värvin juukseid võimalikult harva. Kui elukaaslane juba ütleb, et: "kuule... ", siis ma saan aru, et okei. On aeg. Meesterahvas märkas väljakasvu! Sirgendamine on endiselt mu täielik nõrk koht. Teen seda siiski päris tihti, kuid vahele tuleb ka pikemaid pause. Lasen neil puhata. Just eriti suvel, kus päike kuivatab neid niigi.

Pilt: Irene Fotod, Placent Active Milano tooted

Ei saa üle ega ümber toitumisest

Ma olen seda päris palju rõhutanud, kuid jätkan selle tegemist. Toites enda keha hea kütusega, siis särad seest väljapoole. Võrdlema hakates aega, mil ma ei pööranud toitumisele nii suurt rõhku (ütleme pigem siis ei olnud niivõrd teadlik), olid mu juuksed palju tuhmimad ning küüned hapramad. Kuidas aidata kaasa enda juuste tervisele? Tarbi piisavalt valku, rasvu, süsivesikuid, mineraale ja vitamiine. Ehk saa oma toidust kätte kõik su kehale vajalik. Mina olen tundud, et üleüldse mu tervisele ning seejuures boonusena juustele, teevad teatud toidud eriti imet. Nt muna ja lõhe, mis sisaldavad rohkelt valku ning biotiini (B-kompleks vitamiin, mis on oluline keratiini tekkes. Keratiin omakorda on valk, mis on juuste põhiosaks.) Lisaks veel pähklid, milles leidub palju mineraalaineid. Eriti olulistena tooksin välja magneesiumi, kaaliumi, seleeni ja vase. Arvestades enda juuste värvimist ning sirgendamist, on nad üpris tugevad ja säravad. Suure au annan ma kindlasti just nimelt toitumisele!

Mida saaks veel lisaks ära teha? Juuksehooldustooted?

Ma ei ole kunagi suur "ime toodete" uskuja olnud, aga tahtsin juba kaua aega midagi ära proovida. Sügisel tegin veidi suurema lõikuse, et vanadest ja katkistest otsad