Raskusi treening-eesmärkide seadmisel ja saavutamisel?


Selleks, et midagi tegelikult ja päriselt tehtud saaks, tuleb seada eesmärke. Ilma selleta sa ei saa kuskile poole liikuma, sest sul tegelikult pole kindlat suunda ega sihti, kuhu püüelda. Siiski on vahel päris raske eesmärke seada ja nende juures püsida. Eriti treeningute puhul. Seega tuleb enda jaoks teha kõik võimalikult lihtsaks, et nendega saavutamisega hakkama saada.

Pane enda eesmärgid kirja

Alusta sellest, et pane kirja, kuhu sa tahad jõuda ja mida saavutada. Sa võid ju enda peas mõelda küll, et... oh ma tahaks olla aktiivsem, kaotada kaalu, jaksu jooksmiseks, lihaseid jõusaalis. Seniks kui sa neid enda jaoks läbi ei mõtle ja kirja ei pane, võib sul olla palju raskem siit edasi minna. Kui sulle toimib märkimusse, telefoni või arvutisse nende üles kirjutamine, siis tee seda kindlasti! Sul on alati hea nende juurde tagasi tulla. Nad on sul silme ees kirjas ja olemas.

Jaota enda eesmärgid väiksemateks alameesmärkideks

Nüüd vaata tagasi, mis eesmärgid sul kirjas on. Ma olen kindel, et osa neist saavutad kiiremini kui mõned teised. Minu soovitus sulle - jaota suuremad eesmärgid lahti ning kirjuta alameesmärgid. Miks? Palju raskem on saavutada midagi kaugemat ja kätte saamatumat kui vallutada pisemaid mägesid. Pisikeste võitudega on palju motiveerivam edasi liikuda kui kohe püüelda suurte vallutuste poole. Tihti kaotavad inimesed sellisel juhul oma sihi ning motivatsiooni. Loomulikult peavad su eesmärgid olema challengivad, kuid see ei tähenda, et nendeni jõudmine peaks olema ületamatu.

Ilma plaanita jäävad need kõigest mõteteks

Eelmise lõigu jätkuks-kui sul ei ole mingit actionplani, siis see jääb ka lihtsalt plaaniks. Toon lihtsa näite. Tahad joosta järjest 10km või teha ilma pausita 20 kätekõverdust? Alusta kas või 2 km-st ja 5-st kätekõverdusest. Seejärel lisad iga nädal mõned kilomeetrid ja kätekõverdused juurde. Peagi märkad, et pisikeste võitudega jõuad oma eesmärgini palju lihtsamini kui kohe esimese jooksuga end ribadeks tõmmates. Kuidas kavatsed sa oma eesmärkideni jõuda? Pane mingi plaan paika!

Edasi on sul siit ainult vaja hakata tegutsema. Töötada enda eesmärkide nimel igapäevaselt, sest ainult siis näed sa tulemust. Ole enda vastu aus ning tee end uhkeks! Kui sul kaob motivatsioon ning jaks, tasub enda eesmärgid taas üle vaadata. :)

Päikest,

Kirsti

Treening ja eesmärkide seadmine