Miks ma ei loe kaloreid ega kaalu oma toitu?


Nagu teate, siis teen omajagu aktiivselt trenni ja olen suur tervislike eluviiside austaja. Tihti eeldatakse seetõttu, et ma loen oma kaloreid ja kaalun toitu. See väide ei ole õige. Tõsi küll on see, et ma jälgin, mida ma söön, kuid oma kaloreid ei loe. Siiski on tervislik toitumine ning enda keha eest hoolitsemine mulle oluline. Mõtlesin põgusalt kirjutada, miks ma seda ei tee ning miks ma arvan, et see ei ole vajalik.

Kalorid ei ole A ja O

Misasjad on kalorid? See on tegelikult ühik, millega mõõta palju energiat su toit sisaldab. Loomulikult kui sa tarbid rohkem energiat kui kulutad, mõjub see su kehakaalule. Kuid kõik kalorid ei ole võrdsed. Siin on oluline vahe kvaliteedil ja kvantiteedil. Kummale rõhku tuleb panna? Loomulikult kvaliteedile! Näiteks rõhuda toidule, mis on rikkad toitainete, vitamiinide poolest. Sul püsib kõht kõvasti kauem täis ning sa saad oma kehale vajaliku kütuse. Toit, mis ei ole töödeldud ega täis peidetud suhkruid. Viimaste puhul ütlen mina neile kui "tühjad kalorid, tühi väärtus". Su keha ei saa sealt tihti peale seda vajalikku, mis tõt