Hiljutised postitused

Arhiiv

Sobiva fototehnika leidmisel on Photopointil imehea lahendus!


Tegelikult on mul päris väiksest peale olnud huvi fotograafia ning hetkede jäädvustamise vastu. Alustades seebikarpidest ja liikudes edasi peegelkaamerateni. Hetkel olen pisut uuema fototehnika otsinguil, sest käes on ikka üks iidamast aadamast kaamera. Ütlen kohe ära, et mingi ekspert ega asjatundja ma pole ning end selleks ka ei pea. Seega jagan puhtalt enda arvamust ja kogemust uue tehnika otsinguil, millega tuleb väga meelsasti appi Photopointi rent. Ehk on ka kelleegi teist see abiks ning panen pisut ka kirja. Proovin teha võimalikult lihtsalt ja kokkuvõtlikult.

Pisut ajast ja arust kaamera

Mulle meeldib hetki jäädvustada ning luua ilusat materjali, mis oleks pilkupüüdev. Tegelikult öeldakse, et alati ei ole tehnika kõige olulisem, kuid inimene selle taga. Nõustun sellega igati ning olen uskumatult kaua saanud hakkama kaameraga, mille aeg on otsa lõppemas. Läbi valu ja vaeva olen suutnud küll pilte teha, kuid siiski tunnen, et jään paljust ilma. Aeg läheb edasi ning tulevad uuemad ja paremad asjad. Eks muidugi erand kinnitab reeglit, kuid hetkel olen toimetanud Pentax K-100-ga, mis on 2006.aasta väljalase. Oma tublid 12 aastat vana, kuid tundsin, et aeg on näha, mis muud sel maailmal pakkuda.

Pentaxi lainel ka jätkan

Nagu õigel ajal tuli hädas mulle appi Photopoint. Tõesti see ei oleks saanud olla parema ajastusega, sest kõik, mis vähegi sai malfunctionida, seda ka tegi. Photopoindil on ülivahva teenus just erinevate kaamerate, objektiivide ja kõiksugu tehnika laenutus. Ega tundmatut asja ei taha ju keegi kohe osta, sest tegu on ikka omajagu investeeringuga. Kuna mulle Pentaxi mugavus meeldib, siis mõtlesin ka sel lainel jätkata. Esialgu katsetasin veidi uuemaid objektiive vanal K-100-l, kuid sain aru, et full potentialit ma sealt kätte ei saa.

Objektiivil on võim, kuid mingil hetkel piirab kaamera

Tihti öeldakse, et olgu sul kere, mis tahes, objektiivides peitub see võlu. Seda loomulikult, kuid mingil hetkel tõesti muutuvad piiravaks kaamera enda võimalused. Igatahes sain kasutusse 2 objektiivi, mille kohta saate rohkem uurida ka antud linkidel:

Fiksobjektiiviga sain ilusti toimetada, kuid lainurk-suumobjektiivi korral oli minu mudel liiga vana ning teatud funktsioonid ja objektiivi võimalused ei toiminud. Samuti ei olnud pildi kvaliteet midagi väga erilist ja olin esialgu pisut pettunud. Hiljem pilte arvutist vaadates olid siiski mõlema objektiiviga te.htud pildid üpris udused ning heal juhul suurest portsust mõne pildi sai. Lisan siia ka mõned näited:

Katsetamisele tuli Pentax K-3 II

Kuna ma tegelikult lugesin ja uurisin nende objektiivide ja võimaluste üle omajagu, siis teadsin, et vajan uut kere, millega neid samu objektiive taas katsetada. Soovitati Pentax K-3 II, mis on 2012.aasta mudel ja ega mul ei olegi vaja viimase hetke tipptaset. Photopointis taaskord käidud ning uus Pentax ja objektiivid taas kaasa haaratud. Ma olin rahul vist esimesest pildist, mis ma tegin. Kui palju ma sain juba paika paika ja vastavalt enda maitsele kõiksugu settinguid sättida, sest enda vanaga ma seda teha ei saanud. Väga mõnusad pildid ning jäin igati selle kaameraga rahule ning minu silmale on vahe märgatav. Lisan siia ka mõned pildid, mis on sellega tehtud. Pilte töötlen Lightroomis.

Kokkuvõttes võib öelda, et ega see fototehnika valik lihtne pole ning ega ma isegi pole kindel, mis ma nüüd edasi teen. Üldse kogu see valik on nii suur ja küsimused löövad silme eest kirjuks. Olen pisut aega seedinud ja mõelnud, kuid uut on vaja ja kiirelt. Mis ma selle postitusega tahan aga öelda on see, et liiga pikalt ei tohi millessegi kinni jääda ning vahel on aeg pisut muutusteks. Kui sul on ka struggle nagu mul, võin julgelt soovitada selliste tehnika küsimuste korral pöörduda Photopointi juurde. Kiire, mugav ning väga hea teenindus. Alati on abiks ja super vastutulelikud. Saad vähemalt mingitele küsimustele vastused, mis sind painavad ja ise omal käel ära proovida. Mult on juba omajagu ka uuritud selle kohta seega kui sul on mingi salamõte või soov, siis kirjuta neile julgelt ja kasuta seda head võimalust ära. :)

Päikest,

Kirsti


 

Eesti, Estonia​

©DESIGN BY KIRSTIVAIKLA CREATED WITH WIX.COM