Hiljutised postitused

Arhiiv

Kuidas olla järjepidevalt aktiivne ning mitte anda alla?


Meil on tegelikult igas päevas piisavalt palju minuteid, millest veidi pigistada enda liigutamisele. Olgu selleks jõusaalis trennitamine, jooksmine või koeraga jalutamine. Aktiivne olemine ei tähenda ka alati seda, et kui nüüd endal higi lahti ei tõmmanud, siis sa seda ei ole. Mina usun, et meie keha vajab pidevat liikumist. Me oleme selleks kui loodud -eranditult me KÕIK! Kuidas seda enda ellu rohkem sisse tuua ning selle juures ka püsida? Lihtsad nipid, mida mina proovin igapäevaselt kasutada.

Püstita eesmärgid - alusta tasa ja targu

Kui sul on mingi siht silme ees, siis on palju lihtsam edasi liikuda. Olgu su eesmärgiks teha päevas 10 000 sammu, jõuda 3x nädalas jõusaali, alandada enda rasvaprotsenti või miski muu. Alusta pigem esialgu väiksemate eesmärkidega, sest nendest saab kokku suurem pilt. Kui sa proovid kohe võtta suurt ampsu, mis ei olegi ehk nii kiirelt ja koheselt saavutatav, kaob sul motivatsioon ja tahe päris ruttu. Võhm ja viitsimine saab otsa ning tekib täitsa vastupidine olukord. Uskuge mind, ma olen selline inimene, kes tahaks ka kõike ja kohe. Mitte, et ära nüüd suuri eesmärke püstita - loomulikult tee seda! Lihtsalt let's break them down väiksemateks etappideks ja hakkame nendega tegelema. Tasa sõuad, kaugele jõuad.

Ole igapäevastes tegemistes aktiivsem

Iseenesest mõistetavad igapäeva tegevustest saab päris palju kasulikku välja pigistada. Pead poodi minema? Ära mine autoga, vaid jaluta. Mine ehk täna isegi sellesse kaugemasse poodi mõni tänav kaugemal kui muidu. Sul on istuv kontoritöö? Tõuse iga tund vähemalt korra püsti, liiguta ennast mõned minutid. Tee paar tiiru kontori peal, mine joo vett. Lihtsalt liigu rohkem kui sa oled harjunud. Sa leiad need paar minutid endale lisaks. Sõidad liftiga kontorisse/koju/kuhu iganes? Mine ja jaluta täna hoopis trepist. Ma vihkan treppe, ausalt, kuid kui mul juhuslikult pole just kõige raskem kott õla peal või meeletult kiire, lähen trepist. Õnneks või kahjuks elan 5ndal korrusel ja pole lifti, seega pole pääsu niikuinii, ups :) .

Tegele rohkem asjadega, mida sa armastad

See on minu arust super oluline nii treenimisel kui ka üldiselt muudes tegemistes. Kui sa teed

seda, mida sa armastad, oled sa pidevalt motiveeritud edasi liikuma. Sa oled rõõmsameelsem, energilisem ning palju liikuvam. Täiesti suva, mida teised arvavad või mõtlevad. Sul on miski, mis teeb sind õnnelikuks? Palun lihtsalt GO FOR IT! See toob sulle edu kõigis su tegemistes. Eriti tervisliku ja aktiivse sinu suunas. Trenni koha pealt - leia see miski, mida sa ei jõua ära oodata. Miski, mis motiveerib sind pidevalt parem olema.

Seltsis segasem

Leia omale trainingbuddy või keegi, kellega sa saad koos midagi aktiivset teha. See keegi, kes vahel sulle väikse kick in the assi annab ja kodust välja veab. Tean ise väga hästi, kui juba annad kellelegi lubaduse trennis kohtuda, minna jalutama, jooksma, siis sa ei anna seda üldse nii kergelt ära. Sa ju ei taha kedagi teist alt vedada, kuid eriti iseennast. Minu jaoks on alati olnud koos kuidagi mõnusam ja lõbusam. Ma olen päris võistlushimuline ka ning kohe üldse ei taha enne alla anda kui teine su kõrval. Siuke mõnus väljakutse.

Ole realist!

Photo: Nutigraaf

Päriselt ka - sa ei valluta mägesid ühe päevaga. Sa suudad saavutada tegelikult kõike, millele sa oma mõtte oled seadnud. Siiski ei tohi enda vastu olla liiga karm. Loomulikult enesedistsipliin on väga hea oskus, kuid mitte hetkeni, mil see on hoopis sind lõhkuv. Ise olen sellega piisavalt maadelnud, et kõike on kohe ja kiirelt vaja. Nüüd kui see nädal seda "miskit aktiivset eesmärki" 110% ei saavuta, siis on vaja end kohe materdama hakata. Tead - tuleb uus ja parem nädal. Vahel on tõusud ja mõõnad, kuid sellepärast olegi realist. Sisimas me ju tegelikult ise ka teame, et pole midagi hullu ja maailm ei jää seisma. Seda enam pead olema tublim!

Kindlasti saad midagi enda igapäeva veidi juurde tuua. Midagi ehk pisut muuta või veidi kohendada? Kõik saab ikka alguse meie peast. Mõtle läbi enda tegemised, vaata üle oma eesmärgid, naudi elu ja tee seda aktiivselt ning lõbusalt. Pisikesed muutused on paremad kui üldse mitte neid teha. Alusta nüüd ja kohe!

Päikest