Seize the day ehk täielik lifehack!


Ma olen alati olnud pigem varajane ärkaja. Juba väiksest peale on lihtsalt olude sunnil nii olnud, kuid tagasi vaadates, siis olen selle üle täitsa õnnelik. Ehk siis räägime veidi "hommiku inimeseks" olemisest ja miks see minu arvates ja minu jaoks on reaalselt ülihea lifehack! Stay tuned :) Järgmine "hommiku inimese" ülistus ?

Kellele ei meeldiks tegelikult voodis põõnata ja puhata? Loomulikult meile kõigile meeldib ning järgnev ei ole kindlasti mingi ülistus, et see on the only way to go. Mõne inimese kuldne tund on just öösel või hilistundidel töötamine, trennis käimine ja produktiivsust ei saagi muul ajal üles. Siiski on siin vahe-kas sa oled laisk ja lihtsalt ei viitsi ega taha vara ärgata ja tegutsema hakata või on siin tegemist sellega, et su rütm ongi lihtsalt erinev? Ise samuti tunnen, et mõned hommikud peavad olema pikemad, kus ma puhkan ja võtan kõike väga rahulikult. Küll aga ülejäänud hommikud, kus jonn ja laiskus tahavad võitu võtta, haaran ohjad hoopis mina!

Kasvatab distsipliini ja paneb end ületama

Minu arust see kasvatab päris korralikult distsipliini ja püsivust. See võtab ikka omajagu, et mõnusast soojast voodist hommikul kell 6 üles ärgata, et minna kas trenni, lugeda raamatut või võtta need mõned tunnid enne päeva tegemisi just endale. Sa teed endale lubaduse ning seda ju murda ei taha? Mina igatahes ei taha seda pettumuse tunnet tunda. Eelkõige pead sa tegema head meelt iseendale. See on küll pisike, kuid ajapikku suuremaks muutuv asi, mis mina tunnen on kasvatanud mu järjepidevust ja püsivust paljudes muudes tegemistes. Ma ei taha olla allaandja. Ma tahan end pidevalt challenge'ida, sest ainult nii me kasvame.

Võida enda päev juba esimestel minutitel

Nii juba on, et inimesed ja tegemised meie ümber käivad üldjoontes suhteliselt sarnase graafiku järgi. Mis kell läheb keegi kooli, tööle jne. Sellepärast on just hea võtta varased tunnid enne terve päeva tegemisi just endale. Öeldakse, et hommiku esimesed minutid juba vormivad su terve päeva emotsioone ja tegemisi. Sinu suhtumist ning teotahet. Mitte, et nüüd muud päeva tegemised seda ei mõjutaks. Lihtsalt mõtle kui oled juba astunud vasaku jalaga voodist välja ja esimesest minutist peale on kõik halvasti. Siis sa juba ju tegelikult sisimas tunned ja mõtled, et niikuinii läheb kõik täna metsa? Eksole, tegelikult mõtled, sest sa oled juba niimoodi meelestatud. Kui sa just ise ei suuda enda mõtet piisavalt pöörata on just oluline alustada enda hommikut õigesti.

Aeg maha ja see vajalik moment just sulle

Minu jaoks on kell 6 ärkamine tegelikult täiega mõnus. Ma ei tee seda igal hommikul, kuid üpris tihedalt ja siiski üldjoontes olen pigem varajane inimene. Selle asemel, et lasta muul negatiivsel end maha tõmmata, siis häälestan ma end kohe hommikul just nii nagu ma ta