• Kirsti Vaikla

10 fakti, mida sa minu kohta ei teadnud


Kõik, mis alati teiselpool ekraani tundub olevat nagu ta on, seda tegelikult ei ole. Me siiski alati näitame neid parimaid ja ilusamaid hetki. Loomulikult vahel ka veidi teisest nurgast, kuid siiski. Tihtilugu me ju tahamegi jagada just midagi ilusat teistega. See on igaühe valik, kes mida otsustab rohkematele silmapaaridele avalikustada ja seda kuidagi halvustada oleks lihtsalt veidi väiklane...

Tundub nagu ma jagaksin enda elust ja tegemistest päris palju, kuid lähedased ja sõbrad teavad, et tegelikult ma olen üpris privaatsust armastav inimene. Tundub suhteliselt vastuoluline, eksole? Siiski sotsiaalmeedias ma ju jagan ainult seda, mida otsustan avalikustada. Peamiselt siis enda trennitamist ja bits and pieces oma igapäevast. Sedagi mitte palju ja meeletu detailsusega kui nüüd tegelikult mõtlema hakata. Kes ma päriselt olen, mis ma teen, mis on mu südamehobid, midagi randomit, muud mõtted jne?

Seega mõtlesin seekord teha veidi teistsugune postitus ja panna kirja esialgu mõned faktid, mida ma ehk ei ole jaganud või mida ei loe kuskilt välja. Mõned asjalikumad, mõned veidi vähem, kuid midagi veidi rohkem endast jagamiseks. Mulle endale isiklikult meeldib kui ma saan inimestega samastuda ning teaksin neid nagu veidi rohkem. Seega proovin seda minagi.

So here I go:

  1. Ma olen täielik hommiku inimene - Okei, seda tegelikult vist enamus siiski teavad mu varajaste trennitamiste tõttu. Tänu millele see suuresti aga on? Kõik enda koolitee 12.klassini pidin iga hommik kuskil kell 5-5.30 tõusma. Jep, just nii oligi ja eks ka see on põhjus, miks mulle nüüd täitsa meeldib hommikuti tõusta ja tegutsema hakata. Olen sellega lihtsalt nii harjunud ja see on juba osa minust. Mitte küll päris 5 hommikul, aga pigem siiski vara. Minu produktiivsus on laes just hommikutundidel.

  2. Ma olen päris lühike - Ma tundun piltidelt vist pikem kui ma olen? Vähemalt on mulle seda mõned korrad öeldud ja oldud üllatunud kui lühike ma tegelikult olen. Ametlikult pole mulle vist kunagi pandud rohkem kui 159,5cm. AGA... ma olen 160cm ausalt haha! Ja nii jääb ka.

  3. Ma ei suuda paigal püsida - No ausalt ja tõesti ei suuda. Niisama terve päev näiteks telekat vaadata ja olla, mitte midagi teha... Oeh, see nõuab minult ikka omajagu jõudu kui nii öelda. Ma ei saa väga üle tunni-kahe niisama olla. Ma pean pidevalt midagi tegema, liikuma, toimetama. Pidevalt peab toimuma mingi tegevus. Olgu see kas või mingi pisike muutus või miski, mis on jälle veidi uus ja teistsugune.

  4. Ma hingan muusikat ehk olen terve elu sellega tegelenud - Ma arvan, et enne kui ma normaalselt kõndima õppisin, tulid mul juba suust korralikud viisijupid ning muusika on mind saatnud igal sammul. Täpsemalt olen siis terve elu laulmisega tegelenud (pisut flööti, kitarri ja klaverit ka mänginud). Seda erinevates koorides, ansamblites, solistina kuni praeguseni välja. Millegipärast pole see lihtsalt kunagi kaugema publikuni jõudnud ja naljakas öelda, aga alati prooviks nagu elu minu ja muusika vahele tulla. Kuid igal võimalikul sammul on väike ümin mind saatmas. BTW - peale gümnaasiumit mõtlesin korraks isegi minna akadeemiasse muusikat õppima, kuid siiski otsustasin teaduse ja geenitehnoloogia kasuks.

  5. Mu kõht on nagu täitmatu süvik - See on suht uskumatu, aga ma võin lihtsalt terve päev non stop ainult süüa ja poleks mingit probleemi. Ma ei tea, kuidas ja kuhu ma selle mahutan ja mu elukaaslane on ka vahel lihtsalt "Wtf, kus sa paned selle toidu". Sööd kõhu täis ja kus on paari minuti pärast Kirsti? Liigub jälle vaikselt kuskile kapi poole.. Samas kui ma lähen kellelegi külla, siis söön nagu tibupoeg, aga kodus - all hell brakes loose. Seega ole vähem kodus, I guess.

  6. Ma lihtsalt ei suuda vait olla - Ma olen reaalselt kõige suurema mölapidamatusega inimene, keda ma tean. Kui ma millegagi hoogu sattun ja olen ikka üli teemas sees, siis hoidke alt. Mul tuleb kuskil paarsada sõna minutis lihtsalt ja no ei hinga ka. See nagu lumepall ja siis see kasvab suuremaks ja suuremaks. Samas hea, sest mul ei ole kuskil probleemi sellega, et ma ei julgeks või ei oskaks midagi rääkida. Alati leiab teema.

  7. Tegelikult olen täitsa maalaps - Tundub ehk nagu vahel oleksin üpris linnapreili, kuid in reality on hoopis vastupidi. Enne kui ülikoolitee tõi pealinna, elasin terve enda elu maalapse elu. Heina tegu, hobuste eest hoolitsemine, puude tassimine, suvistel tormidel päevi elektrita, talvel läbi lume ATV-ga kooli sumpamine oli täitsa iga päeva osa. Nagu filmis eks.

  8. Ma olen organiseerituse friik - Mulle meeldib kui kõik on ilusti ära paigutatud ja korras. Kui

nt laua tagant tuled ära, siis tool peab laua alla käima või asjad laua peal ilusti olema. Mõelge, kuidas mul sisemuses olla on kui mu elukaaslane nädalavahetustel kaitseväest koju tuleb - kõik mis on see jääb. Samuti nt mingid dokumendid, õppematerjalid, failid - kõigel on kaustad, googledocsid asjad and the list goes on.

  1. Ma ei salli ajaraiskamist - Mulle ei meeldi üldse aega raisata ja proovin alati kõigest viimast võtta. Seetõttu ka vist põhjus, miks ma igale poole jõuan pool tundi varem või rohkemgi. Samal ajal saab vaadata taustaks nt motivational videot, teha endale meiki, süüa ampsude haaval hommikusööki, vahepeal sättida soengut, panna riidesse, pakkida asju ja vaikselt teele asuda. Ma alati tunnen, et kõike saab palju produktiivsemalt ja kiiremini teha.

  2. Ma olen suurim kobakäpp - See arv, palju ma ennast päeva jooksul kuskile ära löön... seda on piinlik isegi lugeda. Rääkimata kordadest, kuidas ma endale midagi peale ajan, asju ümber lükkan. Ma ei tea, kust see tuleb. Võib-olla sellest, et mul on nagu pisikesest peale kogu aeg kuskile kiire ja vahel läheb veidi käest ära. Ei jõua iseenda kiirusele järgi.

Ega endast ei olegi üldse nii kerge niimoodi avatult kirjutada. Eriti raske on kõrvalt vaadata ja mõelda, et mis nüüd siis ikka kirja panna. Endaga oled ju kõige rohkem harjunud ja ise ei pane ehk mingeid asju tähelegi. Igatahes sai nüüd küll täitsa ausalt kirja need esimesed iseloomustavad faktid, mis pähe tulid. Ehk suutsid kuidagi ka Sina samastuda :)

Päikest!


384 views

Eesti, Estonia​

©DESIGN BY KIRSTIVAIKLA CREATED WITH WIX.COM